Valmista valokuvakirja lemmikkisi elämänvaiheista

Monet tuoreet vanhemmat pitävät lapsensa elämän alkuvaiheista tarkkaa kirjaa ja ottavat perheen uudesta tulokkaasta runsaasti kuvia. Kirjaan kirjataan tarkasti, milloin lapsi saa ensimmäisen hampaansa tai oppii ensimmäisen sanansa. Monet vanhemmat haluavat ikuistaa lapsensa ensivaiheet myös valokuvakirjoiksi, joita on helppo tilata suoraan netistä valokuvatuotteita valmistavilta ja myyviltä verkkoliikkeiltä, kuten Ifolor. Toisaalta monissa nykyisissä perheissä on enemmän lemmikkejä kuin lapsia. Osassa perheissä ei ole lapsia lainkaan, mutta lemmikkejä saattaa olla sitäkin enemmän. Ei olekaan lainkaan hullumpi idea valmistaa valokuvakirjoja myös lemmikkien elämänvaiheista. Löydät tästä artikkelista vinkkejä tähän liittyen.

Pentuvaiheet yksiin kansiin

Useimmat lemmikit ovat aivan erityisen söpöjä niiden ollessa pentuja. Pentuvaihe menee kuitenkin ohi valitettavan nopeasti ja söpöstä pennusta kasvaa nopeasti täysikasvuinen lemmikki, joka toki edelleenkin on omistajansa silmissä se maailman söpöin, mutta hieman eri tavalla. Jos lemmikin pentukuvat on talletettu yhdelle laitteelle, on aina vaarana, että laite rikkoutuu, häviää tai varastetaan, jolloin myös kuvat ja ainutlaatuiset muistot katoavat samassa rytäkässä. Tästä syystä lemmikin pentuvaiheet kannattaakin tallettaa erityisen huolellisesti yksiin kansiin. Helpoiten tämä onnistuu valokuvakirjan kautta.

Valitse siis lemmikkisi pentuvaiheen parhaat kuvat ja järjestä ne sopivaan järjestykseen. Kuvat on yleensä helppo siirtää suoraan valokuvakirjan valmistavan yrityksen palvelimelle verkon kautta. Moniin valokuvakirjoihin on mahdollista lisätä tekstiä. Näin voit kirjata ylös esimerkiksi pentusi painon tietyn ikäisenä tai vaikkapa ensimmäisen eläinlääkärikäynnin tiedot. Voit myös kirjoittaa muistiin, milloin ja kuinka pentu tuli luoksesi uuteen kotiin ja kuinka ensimmäinen päivä ja yö uudessa kodissa sujuivat. Näihin muistoihin on kiva palata myöhemmin!

Kasvattajan kuvakirja

Jos kasvatat lemmikkieläimiä, on kuvakirjan teettämien kasvateistasi hyvä idea. Kirjan avulla voit kertoa pennun ostoa suunnittelevalle perheelle, millaisia muut kasvattisi ovat ja miten ne ovat sopeutuneet uusiin koteihinsa. Kirjaan voi koota myös esimerkiksi tietoa kasvattiesi näyttelymenestyksestä.

Lemmikin muistokirja

Kun lemmikistä aika jättää, voi lemmikin parhaita kuvia sisältävä muistokirja tuoda lohtua suureen suruun. Se auttaa muistelemaan lemmikkiä ja pitää onnelliset muistot entistä paremmin mielessä. Toisaalta monelle lemmikin kuvien katsominen voi tuntua liian raskaalta heti lemmikin kuoleman jälkeen, joten tämän projektin aika saattaa olla hieman myöhemmin.